Vjosa Osmani nuk i merr votat e mjaftueshme në rundin e parë

Në Kuvendin e Kosovës u zhvillua rundi i parë i votimit për presidente, ku morën pjesë 81 delegatë, gjë që e bënë të vlefshëm procesin, por Vjosa Osmani nuk i mori votat e mjaftueshme për t`u zgjedhur në rrethin e parë.

Votimi do të vazhdojë me rundin e dytë dhe eventualisht edhe të tretin, kur presidenti mund të zgjidhet me 61 vota.

Në këtë rund, Osmani mori  69 vota, kundvrkandidati i saj, zero vota, ndërsa 12 vota ishin të pavlefshme, që janë votat e LDK-së. /mediafokus.info