WhatsApp do të ndalojë mesazhet e atyre që refuzojnë kushtet e reja

Përdoruesit e WhatsApp, të cilët nuk pranojnë termat dhe kushtet e azhurnuara deri më 15 maj, nuk do të jenë në gjendje të marrin ose të dërgojnë mesazhe derisa ta bëjnë këtë.

Llogaria e tyre do të renditet si “joaktive”. Dhe, llogaritë joaktive mund të fshihen pas 120 ditësh, raporton BBC, përcjell Albinfo.ch.

Thirrjet dhe njoftimet do të funksionojnë ende për “një kohë të shkurtër”, ndoshta vetëm “disa javë”.

WhatsApp njoftoi azhurnimin në janar.

Pati një reagim në mes të shumë përdoruesve që menduan se kjo do të thoshte se kompania po planifikonte të ndryshonte sasinë e të dhënave që ndau me kompaninë e saj mëmë, Facebook.

Më vonë sqaroi se nuk ishte kështu – azhurnimi aktualisht synon të bëjë të mundur që pagesat të bëhen për bizneset.

Njoftimi i përdoruesve:

WhatsApp tashmë ndan disa informacione me Facebook, të tilla si adresa IP e përdoruesit (një sekuencë numrash të bashkangjitur në çdo pajisje e cila lidhet me internet, mund të përdoret gjithashtu për të përcaktuar vendndodhjen e saj) dhe blerjet e bëra përmes platformës.

Pas njoftimit fillestar, platforma të tilla si Telegram dhe Signal panë një rritje të madhe të kërkesës ndërsa përdoruesit e WhatsApp kërkuan shërbime alternative të mesazheve të koduara.

WhatsApp vonoi prezantimin fillestar dhe tani ka ndryshuar mënyrën se si po njofton përdoruesit për ndryshimet.