Duhet ta lexoni Marin Barletin që ta njihni Sulltan Mehmetin II

Sulltan Mehmeti II me nofkën “Pushtuesi” e sundoi Perandorinë Osmane prej vitit 1451 deri në vitin 1481.

Nuk duhet humbur shumë kohë për të njohur dhe ditur se kush ishte ky sulltan.

Mjafton ta dhe lexoni “Historia e Gjergj Kastriotit Skënderbeut” të Marin Barletit dhe keni një pamje të qartë pa qenë ndonjë historian apo ekspert i historisë.

Sa i përket hamamit në Prishtinë duhet të shikohet në kontekstin historik, rrethanat e kohës dhe trashëgimia historike pastaj vlerësimi i njerëzve të shkencës për të “ridizajnuar” historinë (ashtu siç është bërë modë tek ne) e Kosovës gjatë shekullit XV e që ishte e pushtuar nga Perandoria Osmane respektivisht nga Sulltan Mehmeti II.

/Izmi Zeka/