Infermierja shqiptare rrëfen për realitetin jo të lehtë në Gjermani

Kërkesat për infermiere në Gjermani janë vazhdimisht në rritje. Jo pak vijnë nga Shqipëria dhe Kosova, e po ashtu edhe nga vendet e tjera të Ballkanit, transmeton albinfo.ch.

Duket se infermierët e ardhur në Gjermani shumë shpesh kanë vështirësi në integrimin e tyre në të përditshmen e punës dhe në mënyrë të veçantë, parashikimet e pagës në raport me shpenzimet.

Këtë e tregon edhe Ruzhdije Cerka, e cila ka shkuar në Gjermani si infermiere nga Shqipëria.

Ajo duket se nuk është e kënaqur nga të ardhurat e një pune si infermiere, ani pse në fillim oferta i është dukur tërheqëse dhe paga relativishtë e lartë.

Fillimi, për të, në Gjermani nuk ishte aspak i lehtë. Ajo është një nënë, e cila ka provuar një eksperiencë të re në Gjermani dhe flet për jetën e saj atje.

“Para se të vija në Gjermani, rroga e infermieres m’u duk e lartë, por paga që ofrohet në raport me shpenzimet nuk mjafton, për arsye se jeta në Gjermani është e shtrenjtë”, rrëfen ajo.

Më poshtë keni një video-rrëfim nga Deutsche Welle: