Ja sa fiton një mësues në Zvicër

Mësuesit në Zvicër fitojnë mesatarisht 87,500 CHF bruto – megjithëse kjo ndryshon shumë midis kantoneve.

Megjithëse OECD nuk i rendit fitimet për punë, Libri Zviceran i Pagave 2019 (Lohnbuch Schweiz 2019) siguron një ndarje të profesionit nga profesioni.

Paga mesatare më e lartë për një punë të zakonshme – d.m.th. jo pozicione specialiste ose si CEO – është 110,000-130,000 CHF bruto në vit.

Fitojnë pak më pak njerëzit në IT, ku mesatarja është 117,000 franga në vit.

Avokatët në Zvicër fitojnë mesatarisht 111,600 në vit, duke dalë në vendin e tretë, shkruan The Local, përcjell albinfo.ch.

Ka disa pozicione më specialistë me një pagë më të lartë vjetore – edhe pse këto punë janë pak më të vështira për tu arritur. Diplomatët në Zvicër fitojnë rreth 162.660 CHF mesatarisht – punë e mirë nëse mund ta merrni.

Dhe te tjerët?

Mësuesit në Zvicër fitojnë mesatarisht 87,500 CHF bruto – megjithëse kjo ndryshon shumë midis kantoneve.

Në Gjenevë, një mësues fiton mesatarisht 97,000 CHF – ndërsa në Ticino kjo shumë është 66,000 CHF.

Nëpunësit civilë mesatarisht 85,800 CHF, që është përafërsisht e njëjtë me një gazetar ose redaktor.

Drejt fundit të shkallës, shoferët e taksive janë një nga më të paguarit në Zvicër – duke fituar 38,000 në muaj bruto.

Kjo është një rënie prej 15 përqind gjatë dekadës së kaluar, rënia më e madhe e çdo vendi pune në Zvicër.