Kadir Hysein emërohet nënkryetar i Komunës për komunitete, ndërsa Milivoje Stojanoviq – zëvendëskryesues i Kuvendit

Kuvendi Komunal i Gjilanit, në seancën e sotme, të kryesuar nga Shpresa Kurteshi – Emini, ka shqyrtuar dhe miratuar propozimin për emërimin e nënkryetarit të Komunës për komunitete, zgjedhjen e zëvendës kryesuesit të Kuvendit të Komunës për komunitete, si shenjë e vullnetit të mirë ndaj komuniteteve, ndonëse ato nuk përbëjnë 10 për qind të numrit të përgjithshëm të popullsisë.

Këto dy pika në të vërtetë kanë nxitur më së shumti debat. Opozita (LVV e PDK) nëpërmjet Nevzad Isufit e Riza Abdylit, ka insistuar se zgjedhja e nënkryetarit për komunitete si dhe e zëvendës kryesuesit të Kuvendit, është në kundërshtim me ligjin mbi vetëqeverisjen lokale dhe statutin e Komunës, sepse komunitetet nuk përbëjnë 10 për qind të numrit të përgjithshëm të popullsisë.

Megjithatë, me 16 vota për dhe 7 kundër, përkatësisht 15 për dhe 8 kundër, Kuvendi i la në rend dite të dyja këto pika.

Kryesuesja Shpresa Kurteshi-Emini tha se gjithçka është e qartë sa i përket anës ligjore dhe rikujtoi anëtarët e Kuvendit se përgjegjëse për interpretimin e ligjshmërisë së vendimeve të Kuvendit, është MAPL-ja.

Me 15 vota për dhe 4 kundër, Kuvendi votoi për emërimin e Kadir Hyseinit për nënkryetar të Komunës, ndërsa zëvendës kryesuesi i Kuvendit për komunitete, Milivoje Stojanoviq u zgjodh me 15 vota për dhe 10 kundër.