Rrëfimi i gruas që vdiq dhe e pa trupin e vet nga lart

Një grua ka përshkruar momentin kur ajo “pa trupin e saj nga lart” pasi vdiq për 37 sekonda derisa ishte në sallën e lindjes.

Stephanie Arnold nga Çikago, tha se kishte një parandjenjë se do të vdiste në lidhje kur të ishte 20 javë pas shtatzënisë së saj të dytë në vitin 2013.

Ajo tregon në dokumentarin e Netflix “Surviving Death” sesi ajo dhe burri i saj Jonathan mësuan ndërsa ishte shtatzënë se ishte në një gjendje e shpërthimit të një hemorragjie.

Ajo tha: “Ishte kaq e vështirë të komunikoja për ndjenjat dhe parandjenjat e mia”.

“Unë i thashë burrit – nuk e di çfarë të them përveç faktit se kam një ndjenjë të fortë se diçka e keqe do të ndodhë”.

Në mënyrë të tmerrshme, parashikimi i saj doli i vërtetë.

Pasi lindi djalin e saj Jacob, zemra e saj pushoi së rrahuri dhe ajo kishte vdekur ligjërisht për 37 sekonda.

Duke e ringjallur momentin, ajo tha: “Ata më vendosën një perde para fytyrës dhe më kanë përgatitur për operacion. Ata e nxorën djalin, ai ishte i shëndetshëm, i lumtur. Sekonda më vonë, unë vdiqa. Gjithçka hyri në një film 3D dhe unë në fakt mund të shihja jashtë trupit tim”.

“Pikëpamja ime ishte mbi trupin tim dhe pranë trupit tim, dhe unë mund të shihja gjithçka që po ndodhte në sallën e operacionit”.

Në mënyrë të pashpjegueshme, ajo mund të përshkruajë situatën në dhomën përreth trupit të saj të pajetë.

“Unë shihja anesteziologun pranë këmbëve të mia”, shtoi ajo. “Gjithçka po lëvizte përreth në shumë drejtime të ndryshme”.

Ajo gjithashtu mund ta shihte vajzën e saj në anën tjetër të spitalit me gjyshen e saj.

Ajo vazhdoi: “Dhe pastaj, unë shoh shpirtra kudo – gjyshja ime, e cila kishte vdekur kur isha 10 vjeç. U shfaq edhe vëllai i nënës sime. Gjëja e fundit që dëgjova ishte Julie, Dr. Levitt, duke thënë: “Kjo nuk mund të ndodhë, kjo nuk mund të ndodhë”.

Ajo ndjeu një “tërheqje në stomak” para se të hidhej përsëri në trupin e saj.

Përvoja e saj afër vdekjes e la atë në një gjendje kome të shkaktuar nga mjekësia për gjashtë ditë, pasi pësoi dështim të veshkave.

Stephanie thotë se asaj iu desh të mësonte të ecte dhe të fliste përsëri, dhe se incidenti i ka lënë një vrimë boshllëku në jetën e saj.