Swiss airlines ua kthen udhëtarëve afër 600 milionë franga

Kompania Swiss airlines njoftoi të mërkurën se kishte përpunuar më shumë se 1.1 milion aplikime për rimbursime në mbarë botën dhe bëri rimbursime në vlerën e më shumë se CHF 585 milionë (CHF 634 milionë) këtë vit.

Swiss International Air Lines thotë se po shpejton procesin e rimbursimeve të fluturimit dhe ka rimbursuar mbi një milion pasagjerë deri më tani këtë vit, raporton albinfo.ch

Kriza pandemike Covid-19 vendosi një frenim brutal në trafikun ajror dhe turizmin ndërkombëtar duke çuar në anulime masive nga udhëtarët, duke pasur një efekt negativ në të ardhurat dhe fitimet e transportuesit.

SWISS kishte ardhur për kritika nga agjencitë e udhëtimit për dështimin në kthimin e shpejtë të biletave për fluturimet që ishin anuluar ose nuk mund të merreshin nga pasagjerët për shkak të pandemisë. Linja ajrore më herët tha se po rimbursonte klientët individualë si dhe agjencitë, por që këto pagesa po zgjasnin më shumë se zakonisht për shkak të kërkesës së lartë.

Deri në fund të shtatorit, transportuesi pretendon se do të ketë përpunuar shumicën e aplikacioneve të paraqitura nga operatorë turistikë dhe individë deri në fund të korrikut. Koha e përpunimit të pretendimeve do të kthehet në nivelet para-pandemike nga tetori e tutje. Sidoqoftë, SWISS nuk pret që së shpejti të heqë qafe prapambetjen e rimbursimit.

“SWISS do të vazhdojë të përpunojë kërkesat më të fundit për rimbursimin e biletave në bazë të kodrave. Këto pranohen vazhdimisht pasi fluturimet duhet të anulohen për shkak të paralajmërimeve të reja të udhëtimit ose klientët thjesht e shohin veten të paaftë për të udhëtuar, “thanë zyrarët e kompanisë.

Në maj, parlamenti zviceran miratoi një kredi prej 1.875 miliardë CHF (1.92 miliardë dollarë) për të mbështetur SWISS dhe kompani të tjera të aviacionit që sigurojnë infrastrukturën jetike të transportit për ekonominë zvicerane.