Të gjithë jemi në të njëjtën anije, të gjithë jemi përballë të njëjtit fat

Jeta e Kryeministrit britanik Boris Johnson është në rrezik. Ai pas dhjetë ditëve i testuar me koronavirus, të hënën ishte shtrirë në spital, ndëra tani ndodhet në mjekim intensif, njofton TG.

Para tre muajve, për sa kohë që koronavirusi kishte goditur një regjion në Kinë që askush nuk e dinte emrin e saj më parë, ajo konsiderohej një fenomen ekzotik.

Po i njejti fenomen po zhyt gjithë botën sot.

Rrezikun e parë e kishin ngrohjen globale dhe tani një rrezik i dytë na tregon se askush nuk është i sigurt në këtë Tokë.

Afati modest i pandemisë pos ndjeshmërinë tonë të përbashkët humane që kemi po zbulon edhe pafuqinë tonë njerzore.

Planeti ynë i kalter është shënderruar në një anije të madhe në të cilën askush nuk mund të jetë i strehuar.

Sot: në të njejtën tokë, të njejtit njerëz dhe i njëjti fat./MLH/mediafokus.info