Zvicër: Besimtarët e konspiracionit kanë nivele më të ulëta arsimore

Një studim nga Universiteti i Bazelit sugjeron se ata që besojnë se teoritë e konspiracionit rreth COVID-19 janë shpesh më të rinj, kanë pikëpamje më ekstreme politike dhe kanë një nivel të ulët arsimimi.

Studimi shqyrtoi 1,600 folës gjermanë në Zvicër dhe Gjermani. Rezultatet janë botuar në revistën Mjekësia Psikologjike.

Pjesëmarrësve iu dha një listë me 49 teori – të tilla si virusi është një armë biologjike e ndërtuar nga kinezët ose bllokimet janë një operacion i qëllimshëm i mbikëqyrjes masive.

10% e të anketuarve pajtoheshin me të paktën një nga teoritë, përcjell albinfo.ch.

Por, studimi tregoi se jo të gjithë ata që ishin dakord me teoritë ranë në të njëjtën kllapa – kështu që studiuesit kërkojnë kujdes për të arritur në përfundime në lidhje me ata që besojnë në disa nga historitë.