Xhemajl Berisha: Na iku nga kjo botë bilbili i Dushkajës

Na iku nga kjo botè rapsodi Rifat Kida

Bilbili dushkajes edhe i qabratit
Sot i pushoj zani
zani i Rifatit.
Nji duet me motren
bash si kanarina
Me za si kristali
kendoj Rifat Kida.
Qysh se ne femini kangen nuk e ndali.
Ne skena ne radio
e filloj nga Cermjani.
Krah per krah me moteren
Me qiftelia ne dorè.
Ne skenat sbqiptare
dhe n’televizor.
Zani i juaj i ambel zemrat se q’naj shkrini.
Artista te kanges ju prej Dukagjini.
Ishi te pa ndashem edhe ne mergimè
Sot ju ndajti vdekja
ike ne amshim.
Gjithmonè per vendlindje
juve ju dogji malli.
Ty o Rifat Kida
s’te harron Vatani.

……………

Xhemajl Berisha